Sari la conținut

Infrastructura Socială şi Educaţia

Pe raza comunei Vânători se regasesc un numar de 4 locatii (spatii) pentru institutii de invatamant.

  1. Scoala Gimnaziala Vanatori: este o constructie in stare buna alcatuita din 8 Sali de clasa si un laborator, cu o apacitate de 180 de locuri.
  2. Scoala Primara Rosiori: este considerata o cladire care necesita imbunatatire, alcatuita din 3 Sali de clasa. Scoala functioneaza doar cu o grupa de gradinita.
  3. Gradinita din centrul satului Vanatori functioneaza in doua camere de apartament.
  4. After School creat si modernizat in decursul 2012-2013, cu fonduri europene.

Scoala primara Rosiori necesita interventii, reabilitare, consolidare si modernizare.

Scoala Generala Vanatori a fost renovata, este functionala.

Pe raza comunei se regaseste un Camin Cultural amplasat in centrul localitatii Vanatori, cu o suprafata construita de 300 mp si teren aferent constructiei.

Cladirea a fost intretinuta si renovata cu fonduri din bugetul local si dotata cu mobilier prin PNDR 2007-2013.

Este necesara o reabilitare, renovare si modernizare a caminului cultural deoarece in cadrul acestuia de desfasoara evenimentele culturale ale comunitatii din Vanatori precum manifestarea traditionala locala: „Ziua eroilor” din comuna Vanatori, manifestare ce se desfasoara anual in ziua sarbatorii crestine „Inaltarea Domnului”. Cu ocazia acestei manifestari locale, se reunesc fii satului, atat cei din localitate cat si cei plecati in alte localitati din tara se deruleaza:

  • spectacole artistice cu formatii de muzica si dansuri populare traditionale, din judet si din regiune;
  • parade de port popular;
  • hore si dansuri traditionale;
  • depuneri de coroane la monumentele eroilor din localitate;
  • activitati comemorative.

Aceasta manifestare este deosebit de importanta in viata locuitorilor comunei, este ziua in care, traditia si respectul pentru locurile natale reuneste laolalta generatiile comunitatii locale.

In cadrul acestor manifestari ce se desfasoara de peste 20 ani s-au remarcat formatiile de muzica si dansuri populare traditionale de copii si tineret din comuna Vanatori.